Студенти спеціальності «Екологія» Івано-Франківського університету нафти й газу відвідали лабораторію моніторингу вод Західного регіону Дністровського БУВР

Сьогодні, 10 липня, студенти спеціальності «Екологія» Івано-Франківського університету нафти й газу завітали в Дністровське БУВР для ознайомлення з роботою лабораторії моніторингу вод Західного регіону.
Очільниця лабораторії Марія Засідко провела екскурсію маршрутом проходження проб води в лабораторії, починаючи від шифрування та пробопідготовки до отримання кінцевих результатів.
Студенти з зацікавленням знайомились з новітнім лабораторним обладнанням, яке значно розширило функціональні можливості лабораторії і дозволило виконувати моніторингові дослідження за збільшеним переліком показників та розширеною мережею спостережень.
Марія Засідко наголосила майбутнім екологам, що лабораторія моніторингу вод Західного регіону отримала акредитацію за європейськими стандартами і забезпечує виконання вимірювань у межах басейну Дністра, Вісли та Дунаю, а у час військового стану досліджуються проби і з басейнів Південного Бугу, Дніпра, Дону та Причорноморʼя.