18 вересня в усьому світі відзначається Всесвітній день моніторингу якості води

Ініціатива цього свята належить американському Фонду чистої води.
День моніторингу води було засновано з метою розвитку еко свідомості населення різних країн світу, підвищення його поінформованості та популяризації знань про важливість води – джерела життя та енергії, яке є основою існування всіх відомих екосистем та людини зокрема. Також задля акцентування уваги на проблемах захисту водних ресурсів від забруднення; нагадування про необхідність оберігати водні об’єкти від знищення; потребі захищати їх, об’єднуючи людей усього світу у вирішенні цих важливих питань.

В умовах війн питання якості води стало особливо актуальне для кожного українця. У містах, де ракетні обстріли пошкодили великі промислові підприємства, зростає ризик забруднення міських водойм небезпечними речовинами. А відтак питання водної безпеки мешканців цих міст та моніторингу стану води як ніколи потребують належної уваги.

Завдяки щоденній роботі сучасних лабораторій моніторингу вод навіть під час війни держава отримує достовірні дані про стан водних ресурсів, щоб подбати про здоров’я українців та довкілля.