- Дністровське БУВР - https://vodaif.gov.ua -

Ліцеїстам розповіли про День Дністра та моніторинг вод

Сьогодні, 5 травня, в рамках відзначення Міжнародного дня Дністра 2023, до Дністровського БУВР завітали учні 10-11 класів Залуквянського ліцею ім. Іванни Блажкевич Галицької міської ради.


Інтерактивну лекцію на тему: «Дністер, який дає життя» для учнів провела провідний інженер відділу водних відносин та басейнової взаємодії управління Надія Шеремета. Під час лекції, вона розповіла про басейн річки Дністер та проблеми захисту водних ресурсів басейну. Також, Надія Шеремета проінформувала про проведення Міжнародного басейнового конкурсу «Барви Дністра», який вже проводиться 14 років поспіль, та про екологічні івенти, які проводить управління впродовж року.


Учні та вчителі Залуквянського ліцею мали унікальну нагоду відвідати лабораторію моніторингу вод Західного регіону Дністровського БУВР. Начальник лабораторії Марія Засідко ознайомила гостей з основними принципами здійснення державного моніторингу вод в Україні, зокрема у басейні Дністра, та сучасними приладами, які використовуються для оцінки якості вод.

 

Особливу зацікавленість та захоплення у учнів викликала наочна демонстрація вимірювання показників якості води фахівцями лабораторії.