- Дністровське БУВР - https://vodaif.gov.ua -

Лабораторію моніторингу вод відвідала заступниця голови комітету з питань екологічної політики у ВР

1 вересня, під час робочої поїздки на Івано-Франківщину, заступниця голови комітету з питань екологічної політики у Верховній Раді, народний депутат Олена Криворучкіна відвідала лабораторію моніторингу вод Західного регіону Дністровського БУВР, котра першою з чотирьох сучасних лабораторій Держводагентства отримала сертифікат про акредитацію відповідно до вимог ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 у сфері хімічних та фізико-хімічних методів випробувань поверхневих, зворотних (стічних), підземних вод та ґрунту.
Начальник лабораторії Марія Засідко ознайомила з напрямами досліджень, які проводяться фахівцями лабораторії та реорганізацією роботи на час воєнного стану.
Відповідно до Програми моніторингу на початку року лабораторією досліджувалося щомісячно 210 проб, відібраних в басейнах річок Дністер, Вісла та Дунай, а з початком повномасштабної війни їх кількість збільшилася до 296. Додаткові проби поступають із річкових басейнів Південного Бугу, Дніпра, Дону та річок Причорномор’я. За період з квітня до серпня отримано 353 додаткових проби.
Виявлений в них вміст речовин свідчить про забруднення поверхневих вод басейнів. Висновки про вплив воєнних дій на стан водних об’єктів буде зроблено після порівняння із результатами попередніх досліджень